Recent Posts

About Me
Munere veritus fierent cu sed, congue altera mea te, ex clita eripuit evertitur duo. Legendos tractatos honestatis ad mel. Legendos tractatos honestatis ad mel. , click here →

2014. április 22., kedd

Császármorzsa készítése

Pár hónapig egy osztrák cukrászdában dolgoztam, ott tanultam meg, hogy hogy kell igazán finom császármorzsát készíteni! Talán még Sissi is ilyet evett! :)
Íme a recept képekkel, lépésről lépésre, hogy még a kezdő szakácsok is meg tudják sütni! Ne ijedjetek meg tőle, nagyon egyszerű elkészíteni, pillanatok alatt kész van!



Hozzávalók:
 4 dl tej, 
6 db tojás, 
7 dkg cukor, 
2 csomag vaníliás cukor, 
25 dkg liszt
8 g sütőpor
1 csipet só
kis porcukor
kis vaj
karamellöntet

Elkészítés:
A tejet egy nagyobb edénybe öntjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, s kézi habverővel finoman egyenletesre elkeverjük úgy, hogy ne habosítsuk nagyon fel. A lisztbe belekeverjük a fél csomag sütőport és a sót, majd a lisztet beleszitáljuk a tojásos tejbe. Közben a masszát a habverővel gyors mozdulatokkal folyamatosan kavargatjuk, hogy csomómentes maradjon.
 A tojásfehérjéből, a cukorból és a vaníliás cukorból kemény habot verünk, a habot lazán a tésztához keverjük. Nem kell sokat kevergetni, nehogy nagyon összetörjön a hab, inkább csak lazán néhányat keverni rajta, hogy nagyjából homogén legyen a massza. Nem baj, ha nem teljesen homogén.

A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 150 fokon 30-40 percig sütjük, míg a teteje szép aranysárga lesz.


Egy nagyobb tepsire vékony rétegben cukrot szórunk. Ahogy kivesszük a forró süteményt a sütőből, óvatosan a másik, cukros tepsire borítjuk. Óvatosan levesszük a sütőpapírt, s a süti tetejét is meghintjük vékony rétegben kristálycukorral. Amikor már nem forró a tészta kisebb darabokra tépkedjük. Ha akarjuk, a kész tészta egy részét lefagyaszthatjuk. 2-3 nap múlva is tökéletes lesz a hűtőből kivéve.


 Egy serpenyőben egy kis vajat és egy kis karamellszószt olvasztunk, s gyors mozdulatokkal megforgatunk benne 1-2 adagnyi süteménytésztát. Aki szereti, most tehet hozzá mazsolát magának. Vigyázni kell, hogy ne legyen nagyon sok a vaj és a karamell, mert elveheti a császármorzsa ízét! A kész császármorzsát tányérra tesszük, porcukorral hintve és szilvareszterrel/szilvalekvárral tálaljuk! Jó étvágyat!

 Jó étvágyat! :)

A receptet itt is megtaláljátok: http://www.nosalty.hu/recept/osztrak-csaszarmorzsa-leia-konyhajabol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Popular

Recent

Comments